Objava: CCAA, 19.11.2019.

Radionica za organizacije i osobe uključene u održavanje i vođenje kontinuirane plovidbenosti Annex I zrakoplova

Dana 14.12. 2019. HACZ, Odjel plovidbenosti, organizirati će radionicu za organizacije i osobe uključene u održavanje i vođenje kontinuirane plovidbenosti Annex II (nadalje Annex I) zrakoplova.

Radionica je tematski fokusirana na operatore, organizacije i osoblje uključeno u održavanje i vođenje kontinuirane plovidbenosti zrakoplova sukladno Pravilniku o projektiranju, prihvaćanju, gradnji i održavanju zrakoplova na koje se ne primjenjuje uredba (EZ) br. 216/2008.

Radionica će biti organizirana u prostorijama Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, Ulica grada Vukovara 284 (objekt D, 3. kat) sa početkom u 9:00 sati.

Teme koje će se obrađivati ovom prilikom su prilagođene problematici održavanja navedenih zrakoplova od strane odobrenih organizacija za održavanje Annex I zrakoplova, licenciranog/ovlaštenog osoblja te pilota-vlasnika kao i problematici vođenja kontinuirane plovidbenosti zrakoplova.

Svrha predmetne radionice je upoznavanje sa izmjenama i dopunama relevantnih propisa za održavanje i vođenje kontinuirane plovidbenosti navedene grupacije zrakoplova te upoznavanje sa odredbama novog Pravilnika o projektiranju, prihvaćanju, gradnji i održavanju zrakoplova na koje se ne primjenjuje uredba (EZ) br. 2018/1139. Također potaknuti problematikom koja se učestalo ponavlja na terenu Agencija je pripremila za objavu dvije Naredbe o zrakoplovnoj sigurnosti (ASO-2018-001 Rev.1 i ASO-2019-003), kojima se regulira korištenje zrakoplovnih klipnih motora tipa Rotax (2-taktnih i 4-taktnih) nakon isteka preporučenih resursa, o čemu će također biti riječi na predmetnoj radionici.

Osim navedenog biti će prilika za izmjenu aktualnih informacija npr. mogućnost provođenja pregleda zrakoplova od strane HACZ bez naplate putnih troškova, pitanja i prijedlozi i dr. a sve u cilju podizanja ukupnog standarda održavanja i vođenja kontinuirane plovidbenosti Annex I zrakoplova te podizanja razine sigurnosti letenja.

Sve teme biti će po potrebi i dodatno pojašnjene primjerima te se očekuje interaktivni pristup učesnika radionice uz priliku za diskusiju.

Također vas pozivamo da nam dostavite i vaše prijedloge tema, za koje smatrate da bi ih bilo korisno obraditi na ovoj ili slijedećim radionicama.

Ukoliko pripadate osoblju gore navedenih organizacija ili samostalno obavljate održavanje i vođenje kontinuirane plovidbenosti navedene grupacije zrakoplova, pozivamo vas da sudjelujete na navedenoj radionici.

Svoje sudjelovanje na radionici možete prijaviti putem telefona na dolje navedene brojeve ili elektronskom poštom na dolje navedene adrese do 12.12.2019.

Kontakti: Tel. 01 2369 312 ; 01 2369 379

e-mail: zeljko.blagec@ccaa.hr ; milan.gulan@ccaa.hr

PRILOG: Program radionice