Objava: Šoštarić Eduard, 07.12.2021.

Obilježava se Međunarodni dan civilnog zrakoplovstva

U prigodi obilježavanja 7.prosinca, Međunarodnog dana civilnog zrakoplovstva, Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo upućuje iskrene čestitke svim zrakoplovnim organizacijama, savezima, institucijama i pojedincima uključenima u sustav civilnog zrakoplovstva.

U ovim izazovnim i teškim vremenima za zrakoplovnu industriju želimo Vam uspjeh u ostvarenju postavljenih ciljeva. Nadamo se kako ćemo i suradnjom na unaprjeđenju sigurnosti zračnog prometa i promociji civilnog zrakoplovstva uspjeti u tome. 

Međunarodni dan civilnog zrakoplovstva se obilježava od 1994. Tada je bila 50. godišnjica Međunarodne organizacije za civilno zrakoplovstvo (ICAO). Sukladno inicijativi ICAO-a, Generalna skupština Ujedinjenih naroda je 1996. godine službeno priznala 7. prosinac kao Međunarodni dan civilnog zrakoplovstva u sustavu UN.

Svrha Međunarodnog dana civilnog zrakoplovstva je da stvori i ojača globalnu svijest o važnosti međunarodnog civilnog zrakoplovstva u socijalnom i ekonomskom razvoju država, i jedinstvene uloge ICAO-a u pomoći državama da surađuju i ostvare istinski globalni rast i napredak u službi cijelog čovječanstva.