Objava: Šoštarić Eduard, 02.05.2023.

Održana radionica „Osvježenje općih znanja i vještina pilota sportsko rekreativnog zrakoplova sa standardizacijom nastavnika letenja“

U organizaciji Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo dana 29. travnja 2023. godine na aerodromu Zvekovac održana je radionica pod nazivom: „Osvježenje općih znanja i vještina pilota sportsko rekreativnog zrakoplova sa standardizacijom nastavnika letenja“.

Tijekom prvog dijela radionice piloti i nastavnici sportsko rekreativnih zrakoplova osvježili su znanja potrebna za kvalitetnu i sveobuhvatnu pripremu leta koristeći postojeće internetske aplikacije i službene stranice Hrvatske kontrole zračne plovidbe, podsjetili su se na obavezu izrade i korištenja liste provjere tijekom obavljanja letačkih operacija, obavezu informiranja putnika, te obavezu propisivanja standardnih operativnih postupaka tijekom operacija vuče ili iskakanja padobranaca.

Za kraj prvog dijela posebno je posvećena pažnja važnosti zajedničkog rada na kulturi sigurnosti i izvješćivanja o događajima povezanim sa sigurnošću letenja.

U drugom dijelu radionice namijenjenom nastavnicima letenja, po prvi puta provedena je praktična standardizacija teorijskog i praktičnog osposobljavanja te su nastavnici letenja imali priliku međusobno izmjenjivati metode osposobljavanja tijekom vježbi u zraku.