menu

Izbornik

Publikacije

U cilju što boljeg i jednostavnijeg načina komunikacije sa zrakoplovnom industrijom, ovdje možete, osim cjelokupnog zakonodavstva i potrebnih obrazaca, pronaći i druge zanimljive informacije. Naime, Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo je 5. rujna 2013. krenula sa projektom periodičnog izdavanja publikacije „Infolist“ na svojim internetskim stranicama.

U izdanjima Infolista možete pronaći osnovne podatke potrebne za odabir organizacije za osposobljavanje, podatke o osposobljavanju, ispitima, dozvolama, uporabi i održavanju opreme, o mjestima uzlijetanja i slijetanja, pravilima letenja, praktičnim i zakonskim ograničenjima u letenju te drugim pojedinostima potrebnima za sigurno letenje. Infolist je zamišljen kao dodatak službenim pravilnicima i dokumentima te služi kao informativni materijal.

U slučaju nejasnoća ili različitog tumačenja vrijede navodi iz zakona i službenih dokumenata Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo. Uz njega obvezni smo publicirati i Nacrte pravilnika i ponuditi ih zainteresiranoj javnosti za komentare, prijedloge i primjedbe.