Politika privatnosti

Hrvatskoj agenciji za civilno zrakoplovstvo (u daljnjem tekstu Agencija) važno je zaštititi sigurnost i privatnost Vaših osobnih podataka, stoga poslujemo u skladu s mjerodavnim zakonima o zaštiti podataka. Nadamo se da će Vam dolje opisana politika pomoći da razumijete koje podatke Agencija može prikupljati, na koji način Agencija koristi i čuva te podatke te s kime ih smijemo dijeliti.

Osobni podaci

Agencija putem svoje internetske stranice neće prikupljati nikakve osobne podatke o Vama, osim u slučajevima kada nam ih Vi dobrovoljno odlučite dati ili date svoj pristanak, ukoliko nije drugačije propisano mjerodavnim zakonima i propisima za zaštitu vaših osobnih podataka.

Zakonitost, poštenost i transparentnost

Vaše osobne podatke obrađivat ćemo samo na temelju zakonske obveze, Vaše privole ili druge legitimne osnove. Podaci koji se odnose na Vas na transparentan će se način prikupljati, upotrebljavati, dati na uvid ili na neki drugi način obrađivati.

Informacije o načinu na koji možete pristupiti svojim podacima, procesu za podnošenje pritužbi, zahtjeva za ažuriranje podataka možete dobiti od službenika za zaštitu podataka na e-mail dpo@ccaa.hr .

Ograničavanje svrhe

Vaši osobni podaci prikupljat će se u posebne, izričite i zakonite svrhe i neće se dalje obrađivati na način koji nije u skladu s tim svrhama. Podaci koji su prikupljeni za određenu svrhu neće se koristiti ni za jednu drugu. Za svrhu obrade koja se ne provodi temeljem zakonske osnove ili ugovora tražit ćemo od Vas posebnu privolu.

Smanjenje količine podataka

Osobni podaci koje prikupljamo su primjereni, bitni i ograničeni na svrhu obrade. Voditelj obrade i izvršitelj obrade neće prikupljati osobne podatke koji mu nisu potrebni za svrhu obrade.

Točnost i integritet podataka

Nužno je da osobni podaci koje prikupljamo i spremamo budu točni i ažurni. Agencija će poduzeti razumne mjere kako bi osigurala da se osobni podaci koji nisu točni, uzimajući u obzir svrhe u koje se obrađuju, bez odlaganja izbrišu ili isprave.

Ograničenje pohrane

Rokovi čuvanja Vaših osobnih podataka određeni su pozitivnim zakonskim propisima ili Vašom suglasnošću za prikupljanje i obradu osobnih podataka.

Cjelovitost i povjerljivost

Da bismo zaštitili Vaše osobne podatke od slučajnog ili nezakonitog uništavanja, gubitka ili mijenjanja te od neovlaštenog odavanja ili pristupa, Agencija koristi tehničke i organizacijske mjere sigurnosti.

Pitanja i komentari

Agencija će odgovoriti na razumne zahtjeve za ispravak Vaših osobnih podataka i za ispravljanje, dopunu ili brisanje netočnosti. Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara o politici zaštite podataka o privatnosti, molimo Vas da pošaljete svoj upit na mail dpo@ccaa.hr .