Objavio: CCAA

NAJAVA: Poziv na radionicu za organizacije i osobe uključene u održavanje i vođenje kontinuirane plovidbenosti Annex I zrakoplova

U organizaciji Odjela plovidbenosti Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo (HACZ), dana 11.05. 2019. održat će se radionica za organizacije i osobe uključene u održavanje i vođenje kontinuirane plovidbenosti Annex I zrakoplova.

Radionica je tematski fokusirana na organizacije i osoblje uključeno u održavanje i vođenje kontinuirane plovidbenosti zrakoplova sukladno Pravilniku o projektiranju, prihvaćanju, gradnji i održavanju zrakoplova na koje se ne primjenjuje uredba (EZ) br. 216/2008.

Radionica će se održati u prostorijama HACZ, Ulica grada Vukovara 284 (objekt D, 3. kat) s početkom u 09:00 sati.

Teme koje će se obrađivati ovom prilikom su prilagođene problematici održavanja navedenih zrakoplova od strane odobrenih organizacija za održavanje Annex II (nadalje Annex I) zrakoplova, licenciranog/ovlaštenog osoblja te pilota-vlasnika kao i problematici vođenja kontinuirane plovidbenosti zrakoplova.

Svrha predmetne radionice je upoznavanje sa izmjenama i dopunama relevantnih propisa za održavanje i vođenje kontinuirane plovidbenosti navedene grupacije zrakoplova (Basic Regulation – Uredba (EZ) br. 2018/1139) te upoznavanje sa odredbama novog pravilnika o projektiranju, prihvaćanju, gradnji i održavanju zrakoplova na koje se ne primjenjuje uredba (EZ) br. 216/2008.

Također potaknuti problematikom koja se učestalo ponavlja na terenu biti će riječi o opcijama izrade programa održavanja Annex I zrakoplova, izdavanju dopuštenja za tehnički prelet, poštivanju vremenskih ograničenja komponenata, obvezi „occurrence reportinga“ itd. a sve u cilju podizanja ukupnog standarda održavanja i vođenja kontinuirane plovidbenosti Annex I zrakoplova te podizanja ukupne sigurnosti letenja.

Navodimo nekoliko tema iz programa: Pregled trenutnog stanja propisa za organizacije i osoblje uključeno u održavanje i vođenje kontinuirane plovidbenosti Annex I zrakoplova; Prijedlog novog pravilnika o projektiranju, prihvaćanju, gradnji i održavanju zrakoplova na koje se ne primjenjuje Uredba (EZ) br 216/2008; Izrada programa održavanja-opcije; izdavanje dopuštenja za tehnički prelet; vremenski resursi komponenti itd.

Sve teme biti će po potrebi i dodatno pojašnjene primjerima te se očekuje interaktivni pristup učesnika radionice uz priliku za diskusiju.

Također vas pozivamo da nam dostavite i vaše prijedloge tema, za koje smatrate da bi ih bilo korisno obraditi na ovoj ili slijedećim radionicama.

Ukoliko pripadate osoblju gore navedenih organizacija ili samostalno obavljate održavanje i vođenje kontinuirane plovidbenosti navedene grupacije zrakoplova, pozivamo vas da sudjelujete na navedenoj radionici.

Svoje sudjelovanje na radionici možete prijaviti putem telefona na dolje navedene brojeve ili elektronskom poštom na dolje navedene adrese do 06.05.2019.

Kontakti: Tel. 01 2369 312 ; 01 2369 379

E-mail: zeljko.blagec@ccaa.hr ; milan.gulan@ccaa.hr

PROGRAM

Mjesto održavanja: Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo, Ulica grada Vukovara 284, Zagreb (Objekt D, III kat)

Datum i vrijeme: 11.05.2019., 09:00 – 15:00 h

Vrijeme

Tema

Moderatori

09:15-09:45

UVOD – upoznavanje sa rasporedom Radionice

Blagec

Pregled trenutnog stanja propisa za organizacije i osobe uključene u održavanja i vođenja kontinuirane plovidbenosti ANNEX-I zrakoplova

09:45-10:00

Pauza

10:00-11:30

Prezentacija novog pravilnika o projektiranju, prihvaćanju, gradnji i održavanju zrakoplova na koje se ne primjenjuje Uredba (EZ) br.2018/1139 (Annex I)

Tomašić, Sambolek, Gulan

11:30 – 12:30

Velika pauza

12:30 14:00

Prezentacija novog pravilnika o projektiranju, prihvaćanju, gradnji i održavanju zrakoplova na koje se ne primjenjuje Uredba (EZ) br.2018/1139 (Annex I)

Program održavanja, Dopuštenje za tehnički prelet, Vremenski resursi komponenata

Tomašić, Gulan, Črne

14:00 – 14:15

Pauza

14:15 – 15:00

Occurrence reporting; pitanja

-Zatvaranje radionice

Blagec

(Raspored tema i satnica su orijentacijski, moguće su manje izmjene)