Objavio: ccaa

IPA program pomoći Agenciji za civilno zrakoplovstvo u pripremi ICAO USOAP audita

U sklopu programa IPA (Instrument for Pre-Accession Assistance), koji je glavni instrument pomoći EU-a za države kandidatkinje u vremenu od 2007. do 2013. godine, s provedbom je započeo projekt: „Pomoć Agenciji za civilno zrakoplovstvo i ostalim nadležnim tijelima za civilno zrakoplovstvo u pripremi ICAO Universal Safety Oversight Audit Programme (ICAO USOAP) audita”
default image

U sklopu programa IPA (Instrument for Pre-Accession Assistance), koji je glavni instrument pomoći EU-a za države kandidatkinje u vremenu od 2007. do 2013. godine, s provedbom je započeo projekt: „Pomoć Agenciji za civilno zrakoplovstvo i ostalim nadležnim tijelima za civilno zrakoplovstvo u pripremi ICAO Universal Safety Oversight Audit Programme (ICAO USOAP) audita”.

Projekt se sastoji od pružanja stručne pomoći angažiranjem inozemnih stručnjaka s iskustvom u zračnom prometu za pomoć i to u tri faze: prije, tijekom i nakon ICAO USOAP audita koji će se održati koncem ovog mjeseca. Prva faza će trajati do 26. svibnja 2010, a završetak cjelokupnog projekta je planiran početkom 2011.

Aktivnosti koje Agencija provodi u pripremi za navedene projekte su nastavak nastojanja Agencije da se izgradi kao tijelo koje je u stanju poboljšati sigurnost zračnog prometa u Republici Hrvatskoj i dovesti ga na razinu koja je sukladna međunarodnim standardima i praksi razvijenih zemalja. Vjerujemo da će realizacija navedenih projekata pomoći u ostvarenju vizije da Agencija u europskom okruženju bude prepoznata kao mala, ali vrlo učinkovita organizacija koja kvalitetno izvršava svoje zadaće te na koju se cijela europska zajednica može osloniti kao na ravnopravnog partnera na području nadzora sigurnosti zračnog prometa.