Objavio: CCAA

NAJAVA: Radionica za organizacije i osobe uključene u održavanje i vođenje kontinuirane plovidbenosti zrakoplova

U organizaciji Odjela plovidbenosti Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, dana 28.11.2017. održat će se radionica za organizacije i osobe uključene u održavanje i vođenje kontinuirane plovidbenosti zrakoplova.

Radionica je tematski fokusirana na certificirane organizacije (Part 145 i Part M Subp G) i ovlašteno osoblje uključeno u održavanje i vođenje kontinuirane plovidbenosti zrakoplova .

Teme koje će se obrađivati ovom prilikom su prilagođene problematici održavanja zrakoplova od strane odobrenih organizacija za održavanje (Part-145 i Part M Subp F), licenciranog osoblja te pilota-vlasnika kao i problematici vođenja kontinuirane plovidbenosti zrakoplova.

Svrha predmetne radionice je upoznavanje sa izmjenama i dopunama relevantnih propisa za održavanje i vođenje kontinuirane plovidbenosti, najčešćim nesukladnostima u organizacijama vezano uz implementaciju zahtjeva za occurrence reporting i nekih odredbi Uredbe EU 2015/1536 te prikaz izmjena ASO 2014-005 Rev.1 u smislu jednostavnije primjene i poboljšanja efikasnosti, što bi sve zajedno u konačnici trebalo rezultirati podizanjem ukupnog standarda održavanja i vođenja kontinuirane plovidbenosti zrakoplova.

Navodimo nekoliko tema iz programa: Pregled trenutnog stanja EASA regulative vezane uz održavanje i vođenje kontinuirane plovidbenosti zrakoplova, Promjene u nacionalnoj regulativi (ASO-i) (izmjena procedure za produženje resursa sukladno ASO-2014-005 Rev. 1), Implementacija EU 2015/1536 u organizacijama, sa posebnim naglaskom na M.A.402, 145.A.48, 145.A.30(h) i M.A.504 , CS-STAN vezano za 8,33 Khz itd.

Sve teme biti će po potrebi i dodatno pojašnjene primjerima, te se očekuje interaktivni pristup sudionika radionice uz priliku za raspravu.

Također Vas pozivamo da nam dostavite i Vaše prijedloge tema, a za koje smatrate da bi ih bilo korisno obraditi na ovoj ili slijedećim radionicama.

Sudjelovanje na radionici možete prijaviti putem kontakt telefona 01 2369 312 ili na E-mail: zeljko.blagec@ccaa.hr do 24.11.2017.