Objavio: CCAA

HACZ radionica: Održavanje i vođenje kontinuirane plovidbenosti ELA 1 i ELA 2 zrakoplova

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo organizira 28.03. 2017. radionicu za organizacije i osobe uključene u održavanje i vođenje kontinuirane plovidbenosti ELA1 i ELA2 zrakoplova (European Light Aircraft do 1200/2000kg). Radionica je tematski fokusirana na certificirane organizacije (Part 145 i Part M Subp G) i ovlašteno osoblje uključeno u održavanje i vođenje kontinuirane plovidbenosti navedenih zrakoplova.

Radionica će biti organizirana u prostorijama Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, Ulica grada Vukovara 284 (objekt D, 3. kat) sa početkom u 9:00 sati.

Teme koje će se obrađivati ovom prilikom su prilagođene problematici održavanja zrakoplova od strane odobrenih organizacija za održavanje (Part-145 i Part M Subp F), licenciranog osoblja te pilota-vlasnika kao i problematici vođenja kontinuirane plovidbenosti navedene grupacije zrakoplova. Svrha predmetne radionice je upoznavanje sa izmjenama i dopunama relevantnih propisa za održavanje i vođenje kontinuirane plovidbenosti, a posebno u dijelu koji se odnosi na ELA 1 i ELA 2 zrakoplove, što bi trebalo u konačnici rezultirati podizanjem ukupnog standarda održavanja zrakoplova, vezano uz odobrene organizacije za održavanje, odobrene organizacije za vođenje kontinuirane plovidbenosti i relevantno ovlašteno osoblje.

Navodimo nekoliko tema iz programa: Pregled trenutnog stanja EASA regulative vezane uz održavanje i vođenje kontinuirane plovidbenosti ELA-1 i ELA-2 zrakoplova, Promjene u nacionalnoj regulativi (ASO-i), Procedura produženja resursa sukladno ASO-2014-005, Zahtjevi za obaveznom opremom zrakoplova koji stupaju na snagu, Ispravno vođenje zapisa sa održavanja (Maintenance Records), Problematika vezana uz Implementaciju razmaka kanala 8,33 kHz za VHF komunikaciju vezano uz Uredbu (EC) 1079/2012 itd.

Sve teme biti će po potrebi i dodatno pojašnjene primjerima te se očekuje interaktivni pristup učesnika radionice uz priliku za diskusiju. Također vas pozivamo da nam dostavite i vaše prijedloge tema, za koje smatrate da bi ih bilo korisno obraditi na ovoj ili slijedećim radionicama.

Ukoliko pripadate osoblju gore navedenih organizacija ili samostalno obavljate održavanje i vođenje kontinuirane plovidbenosti ELA1/ELA 2 zrakoplova, pozivamo vas da sudjelujete na navedenoj radionici.
Svoje sudjelovanje na radionici možete prijaviti putem telefona na dolje navedene brojeve ili elektronskom poštom na dolje navedene adrese do 24.03.2017.

Kontakti: Tel. 01 2369 391; 01 2369 312

E-mail: mladen.majer@ccaa.hr; zeljko.blagec@ccaa.hr

Program radionice (poveznica)