Objavio: CCAA

Poziv za sudjelovanje na radionici s temom primjene zakonodavnog okvira EU u području operacija sustava bespilotnih zrakoplova

Pozivamo Vas na besplatnu radionicu koju organizira Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo s temom uvođenja i primjene zakonodavnog okvira Europske Unije u području operacija sustava bespilotnih zrakoplova, poglavito Uredbe (EU) 2019/947 i pripadajućih prihvatljivih načina udovoljavanja i materijala s uputama objavljenih u Odluci izvršnog direktora EASA-e 2019/021/R.

Radionica je prvenstveno namijenjena operatorima i udaljenim pilotima sustava bespilotnih zrakoplova, zrakoplovnim modelarima i modelarskim klubovima, kao i njihovim interesnim udrugama. Međutim, dobrodošlo je prisustvo svih zainteresiranih.

Jedini govornik na radionici je gospodin Natale Di Rubbo, djelatnik EASA-inog Ureda za propise u području plovidbenosti zrakoplova, sudionik projekta izrade propisa. Gospodin će propis predstaviti na engleskom jeziku, pa će za učinkovito praćenje izlaganja biti nužno poznavanje engleskog jezika.

Bez obzira na to, tijekom radionice biti će omogućeno postavljanje pitanja i diskusija na hrvatskom i engleskom jeziku, a djelatnici Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo će biti raspoloživi u slučaju da bilo predavaču, bilo sudionicima bude potrebna pomoć pri prevođenju i tumačenju.

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo će radionicu snimati i objaviti je s hrvatskim podnapisima.

Sadržaj, vrijeme i mjesto održavanja radionice:

Radionica će se održati u subotu 29. veljače 2020. godine u Hrvatskoj agenciji za civilno zrakoplovstvo, Ulica grada Vukovara 284, 10000 Zagreb s početkom u 09.00 sati.

Radi ograničenog broja mjesta u dvorani planiranoj za održavanje radionice, molimo sve zainteresirane da prijave imena, prezimena i organizaciju iz koje dolaze (ako je primjenjivo), na adresu elektroničke pošte damir.bezik@ccaa.hr. Zainteresirani koji se prijave nakon popunjenja kapaciteta dvorane, biti će obaviješteni o nemogućnosti prisustvovanja radionici.

Tijekom razdoblja do, te nakon početka primjene EU Uredbe, Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo će održati još nekoliko radionica u drugim gradovima Hrvatske s istom temom, ali s hrvatskim predavačima.

Vili Vukšić

Voditelj odjela letačkih operacija i školstva

PRILOG

Program radionice

Vrijeme

Tema

Moderator

09.00 – 10.15

Pregled Uredbe i otvorena kategorija

Natale Di Rubbo

10.15 – 11.00

Pitanja i diskusija

11.00 – 11.30

Pauza za kavu

11.30 – 12.30

Posebna kategorija, standardni scenariji, PDRA, prekogranične operacije

Natale Di Rubbo

12.30 – 13.30

Pauza za ručak

13.30 – 14.30

Pitanja i diskusija

14.30 – 15.00

Certificirana kategorija i U-prostor

Natale Di Rubbo

15.00 – 15.30

Pitanja i diskusija