Objavio: CCAA

Održana radionica "Koordinacija i suradnja subjekata zaštite civilnog zračnog prometa"

Sudionici radionice

U vremenu od 12-14.12.2017. Ured zaštite zračnog prometa Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo održao je radionicu "Koordinacija i suradnja subjekata zaštite civilnog zračnog prometa" na koju su bile pozvane sve osobe odgovorne za zaštitu u pojedinim subjektima/tijelima zaštite.

Dana 12. i 13. prosinca na radionici su sudjelovali predstavnici subjekata koji primjenjuju puni opseg mjera zaštite dok je 14. prosinca održavna radionica namijenjena predstavnicima subjekata koji primjenjuju alternativne mjere zaštite.

Sudionici radionice upoznali su se s bitnim značajkama zaštite zračnog prometa, stanjem implementacije mjerama, te razvojem regulatornog okvira zaštite civilnog zračnog prometa pri čemu je pozornost posvećena Provedbenoj uredbi Komisije (EU) 2015/1998 i Provedbenoj odluci Komisije C (2015) 8005.

Također, između ostalog, razgovaralo se o osposobljavanju za zaštitu civilnog zračnog prometa, odnosno postupcima certificiranja, praksi, izmjenama i budućim izazovima, te kontroli kvalitete zaštite civilnog zračnog prometa.