Objavio: CCAA

Obilježena 8.godišnjica operativnog rada HACZ

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo (HACZ) obilježila je 09.03.2017. godišnjicu operativnog rada. Obilježavanju 8. godišnjice nazočili su izaslanik ministra mora, prometa i infrastrukture Jure Šarić, predsjednik Vijeća HACZ Danijel Turkalj i članovi Vijeća, ravnateljica Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu Anita Koprivnjak te ostali uzvanici.

Direktor HACZ Ante Lažeta je podsjetio na važnije događaje iz života i rada Agencije tijekom proteklih godina naglasivši iznadprosječne rezultate Agencije u europskim okvirima, izazove koji slijede u budućnosti poput područja kibernetičke sigurnosti i sustava bespilotnih zrakoplova, sudjelovanje Agencije na izmjeni Zakona o zračnom prometu, jasna podjela nadležnosti kod implementacije Uredbi Europske komisije, te projekt preseljenja Agencije na novu lokaciju. Također, podijelio je priznanja zaposlenicima Agencije za uspješne rezultate postignute u 2016. godini, te je pozvao sve zaposlenike Agencije na još veći angažman u ispunjavanju postavljenih ciljeva.

Predsjednik Vijeća HACZ Danijel Turkalj se zahvalio svim zaposlenicima na ostvarenim rezultatima. Istaknuo je da će Vijeće HACZ i dalje pružati svu potrebnu potporu Agenciji u ostvarivanju postavljenih ciljeva.

Izaslanik ministra mora, prometa i infrastrukture Jure Šarić istaknuo je kako je Agencija danas upravo onakva kako su je zamišljali prigodom njezina osnivanja te da će resorno ministarstvo uvijek imati otvorena vrata za zajedničku suradnju i rješavanje svih problema na području sigurnosti zračnog prometa.