Objavio: CCAA

Međunarodna obuka za obnovu znanja iz zrakoplovne medicine / AME Refresher training

U organizaciji Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo u Zagrebu je 08.12.2018. održan međunarodni skup iz zrakoplovne medicine na kojem je sudjelovalo više od 100 hrvatskih i stranih zrakoplovno-medicinskih ispitivača, doktora medicine, psihologa i ostalih stručnjaka čije su aktivnosti vezane uz zrakoplovnu medicinu i civilno zrakoplovstvo.

Na skupu posvećenom unaprjeđenju i održavanju visoke razine sigurnosti zračnog prometa u Europi razgovaralo se, između ostalog, o principima, komunikaciji i procjeni mentalnog zdravlja u zrakoplovno-medicinskom pregledu, umoru u profesionalnom zrakoplovstvu kod pilota i kontrolora zračnog prometa, Airmanship-u i graničnim poremećajima osobnosti, specifičnim problemima zrakoplovne psihijatrije i strahu od letenja, uz osvrt na Konferenciju Europskog udruženja zrakoplovne psihologije održanu u Dubrovniku, te novosti, aktivnosti i projekte HACZ, EASA-e, ICAO-a i međunarodnih organizacija civilnog zrakoplovstva.

Sudionicima znanstveno-stručnog usavršavanja iz područja zrakoplovne medicine, Hrvatska liječnička komora i Hrvatska psihološka komora će dodijeliti bodove za trajno usavršavanje.

Prethodnog dana održano je stručno usavršavanje zrakoplovno-medicinskih ispitivača i psihologa u suradnji sa Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe, kojom prilikom su polaznici imali prigodu posjetiti simulator za ospoosbljavanje kontrolora zračnog prometa i ATC Tower Zagreb.

Isti dan u prostorijama Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo nastavljeno je stručno usavršavanje vezano uz promociju sigurnosti i promociju zdravlja, smjernice i mjere za poboljšanje, prikaz slučajeva, transfer dozvole i medicinske dokumentacije pilota, procjenu pilota i kontrolora zračnog prometa sa BMI 35 i više, te druge teme vezane uz procjenu zrakoplovne -zdravstvene sposobnosti.

POVEZNICA:

Prezentacije