Objavio: CCAA

Međunarodna obuka za obnavljanje znanja iz zrakoplovne medicine (AME Refresher Course).

U organizaciji Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo u subotu, 14.12.2019. održava se međunarodna obuka za obnavljanje znanja iz zrakoplovne medicine (AME Refresher Course) na kojoj sudjeluje približno 80 polaznika iz Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije, Kosova i BiH).

Na obuci sudjeluju zrakoplovno-medicinski ispitivači (AME), doktori medicine, psiholozi i drugi zainteresirani pojedinci čije su aktivnosti vezane uz civilno zrakoplovstvo i/ili zrakoplovnu medicinu.

Polaznicima će biti izdana Uvjerenja, a predmetna obuka obnavljanja znanja prijavljuje se Hrvatskoj liječničkoj komori i Hrvatskoj psihološkoj komori (za trajno usavršavanje liječnika i psihologa).

Između ostalog, na obuci su obrađuju AME kompetencije, AME sposobnost donošenja odluka u procjeni zrakoplovno-zdravstvenih kritičnih stanja, Principi preventivne medicine - zrakoplovno-medicinski savjet - mentalna kondicija i trening i kardiovaskularni rizici, Proširena kardiovaskularna obrada, Testiranje na psihoaktivne supstance, Neobični ili granični slučajevi – prikaz slučaja - AMS viđenje/AME viđenje, Osvrt na ICASM 2019 – Debrecen (Mađarska) i drugi događaji u 2019.