Objavio: CCAA

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo domaćin sastanka Europske grupe za suradnju u vezi opasnih roba (DGELG)

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo će biti domaćin sastanka Europska grupa za suradnju u vezi opasnih roba (Dangerous Goods European Liaison Group – DGELG), a koji će se održati 12. i 13 lipnja 2018. Na sastanku će sudjelovati 24 predstavnika zrakoplovnih vlasti europskih država i 10 predstavnika zrakoplovne industrije.

Europska grupa za suradnju u vezi opasnih roba (DGELG) je osnovana prije 20-tak godina kako bi promicala suradnju država u istrazi nezgoda s opasnim robama. U to je vrijeme sudjelovanje bilo ograničeno na mali broj europskih država. Danas je članstvo prošireno na sve europske države, europske operatore i niz drugih organizacija.

DGELG je jedinstvena grupa u kojoj predstavnici industrije i zrakoplovnih vlasti europskih država zajedno raspravljaju o pitanjima koja se odnose na sigurnost prijevoza opasnih roba zrakom. Europske države i predstavnici industrije, preko DGELG-a dijele svoje stavove, informacije i iskustva što pridonosi usklađenoj provedbi ICAO standarda s europskim propisima.

Jedna od zadaća DGELG-a jest da djeluje i kao ekspertna grupa za opasne robe Europske agencije za sigurnost zračnog prometa.