Objavio: CCAA

HACZ na 2. Međunarodnoj konferenciji transportnog prava i prava osiguranja

Cilj je konferencije INTRANSLAW kreirati forum za protok i razmjenu informacija, znanja i iskustava između privatnog i javnog sektora, između struke i znanosti i među svim granama transporta

Hrvatsko društvo za transportno pravo, Pravni fakultet u Zagrebu, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (Jadranski zavod) i Institut za međunarodno transportno pravo (Institut du Droit International des Transports, IDIT) organiziraju 2. Međunarodnu konferenciju transportnog prava i prava osiguranja – INTRANSLAW Zagreb 2017 koja se održava od 12. do 13. listopada 2017. godine u Zagrebu. Otvoren je prostor za znanstvenu i stručnu raspravu na temu Transportno pravo ususret budućnosti te brojnih aktualnih pitanja vezanih uz ovo opsežno i dinamično pravno područje.

U radu konferencije ispred Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo sudjeluju direktor Agencije Ante Lažeta, voditelj Odjela zrakoplovnog prava i međunarodnih poslova dipl.iur. Ana Kapetanović, te specijalist za zrakoplovno pravo mag.iur. Ivana Cestarić.

Ana Kapetanović se pojavljuje i u ulozi predavača s temom „Šesta sloboda: let ispod regulatornog radara?“, te kao moderator drugog dana konferencije.

Transport je danas dominantno intermodalan, i odvija se sinergijom usluga različitih grana prometa. Cilj je konferencije INTRANSLAW kreirati forum za protok i razmjenu informacija, znanja i iskustava između privatnog i javnog sektora, između struke i znanosti i među svim granama transporta.

Konferencija INTRANSLAW je kvalitetan prostor za okupljanje stručnjaka svih profila: prijevoznika i operatera u svim vrstama prijevoza, upravitelja infrastrukture, pomorskih i transportnih osiguratelja, pratećih investitora (bankarskog sektora), djelatnika državne uprave, međunarodnih organizacija, tijela Europske unije, regulatornih agencija, znanstvenika, sudaca, odvjetnika i strukovnih udruga i svih drugih subjekata u području transporta i pratećih djelatnosti.