Objavio: CCAA

HACZ i Austro Control/ GmbH završili Twinning projekt u Gruziji

Povodom završetka Twinning projekta GE/19 "Približavanje pravne regulative civilnih zrakoplovnih vlasti Gruzije standardima EU" za čiju je realizaciju zadužen bio konzorcij Austro Control/ GmbH i Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo kao partner, 13.rujna 2017. u Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije, održana je prigodna svečanost.

Naime, Delegacija Europske unije u Gruziji je objavila još u studenom 2014. kako je ponuda konzorcija Austro Control/ Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo, pobijedila na natječaju Europske Komisije za implementaciju spomenutog Twinning projekta u Gruziji.

Cilj projekta u Gruziji bio je ojačati strukturu i sposobnosti gruzijskih civilnih zrakoplovnih vlasti na održiv način. To će omogućiti gruzijskim civilnim zrakoplovnim vlastima usvajanje one europske regulative koja proizlazi iz multilateralnog Sporazuma o europskom zajedničkom zračnom prostoru (ECAA - European Common Aviation Area) između Gruzije i Europske unije te njezinih članica. Vrijednost projekta koji je realiziran u periodu srpanj 2015 - rujan 2017. godine je bila 1,23 milijuna EUR.

PRILOG:

Priopćenje za javnost