Objavio: CCAA

HACZ na konferenciji o bespilotnim letjelicama DRONEfest

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo (HACZ) sudjeluje kao partner konferencije o bespilotnim letjelicama DRONEfest koja se održava 30.-31.03.2017. u Zagrebu.

Inspektori Odjela letačkih operacija HACZ će tijekom dvodnevne konferencije, između ostalog, održati i predavanje na temu "Regulatorni okvir za operacije dronova - danas i sutra" te će u EXPO zoni pomoći savjetima i uputama svim sadašnjim i budućim operatorima sustava bespilotnih zrakoplova.

DRONEfest je najveća konferencija o bespilotnim letjelicama u ovom dijelu Europe. Jednom godišnje okuplja stručnjake, amatere, poslovnu i akademsku zajednicu te državne institucije s namjerom da promovira i izgradi jednu od industrija budućnosti – industriju bespilotnih letjelica i ono što je najvažnije njihovu primjenu u poslovanju. Konferencija je najvažnija platforma za povezivanje onih koji razvijaju rješenja, definiraju pravila te potencijalnih korisnika i kupaca.

Glavne teme konferencije uključuju trendove u industriji te mogućnosti komercijalne primjene dronova u različitima poslovnim područjima (poljoprivreda, foto & video, promet, zaštita i spašavanje, građevina…)